Stevia képek » A Stevia növény

A Stevia egy teljesen természetes édesítő, így valóban egészséges alternatívát nyújt az ételek és italok megédesítésére. Ráadásul a különféle Stevia kivonatok akár 2-300-szor is édesebbek lehetnek a finomított cukornál, így elegendő nagyon kis mennyiséget használni belőle.

A fehér cukornak számtalan egészségre káros hatása van, de a mesterséges édesítők is veszélyesek lehetnek. Ezért is nagyszerű a Stevia, mely nem csak hogy nem káros, hanem egészséges hatásokkal rendelkezik teljes szervezetünkre nézve.

A Steviában találhatóak vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és egyéb fontos tápanyagok is, melyek mindegyike támogatja egészségünk megőrzését.

A Steviában nincsen kalória, és a glikémiás indexe is 0, ezért mind a fogyókúrázók, mind pedig a cukorbetegek számára rendkívül előnyös a fogyasztása. A diabéteszesek teljesen biztonságosan fogyaszthatják, mivel egyáltalán nem emeli meg a vércukorszintjüket.

A Stevia mindenki számára nagyszerű és egészséges módot kínál szinte bármilyen étel és ital édesítéséhez, mivel a Steviával főzhetünk, süthetünk, felhasználhatjuk desszertek vagy saláták készítéséhez is, mivel a Stevia kivonatai egyaránt elérhetőek tabletta, por és cseppek formájában is.

01_stevia-tabletta 02_stevia-por  04_stevia-edesito Cukor helyett stevia 09_stevia-level

Mentés

Mentés