Vélemények Stevia fogyasztóktól

Kérem vegye figyelembe: az eredmény nem garantált és egyénenként eltérhet!

Balogh Emese, Budapest – Fogyás, Édesítés

„Évek óta alig fogyasztok cukrot, régebben próbáltam a steviát, de az a fajta nem ízlett. Most újra rászántam magamat, hogy kipróbálom, és láss csodát, ezt imádom! Szerettem volna fogyni pár kilót, és mivel nincs benne kalória, így tényleg segít ebben is. Ráadásul szuper, hogy tényleg bármit elkészíthetek vele, a porral gyakran sütök, a család is imádja. A tablettás kiszerelésből pedig mindig tartok magamnál is, mert bárhol, bármikor jól jöhet.”

Zachár Mihály, Üllő – Cukor helyettesítése

„Egyre többször hallottam, hogy a cukor tulajdonképpen méreg, ezért elkezdtem csökkenteni a cukorfogyasztást. De azért nem volt egyszerű, meg az édesítők se ízletek annyira. Ekkor kaptam jó barátomtól ebből a steviából kipróbálásra, és azonnal elnyerte a tetszésemet. Így mára már egyáltalán nem eszek cukrot, csak steviát használok, a feleségemet is rávettem, hogy ezt használja sütéshez és főzéshez is.”

Kovács Zsoltné, Jászberény – Fogyás, Jobb Egészség

„Az elmúlt években felszedtem több, mint 15 kiló súlyfelesleget. Ezért úgy döntöttem, hogy mellőzöm a cukrot. De nagyon hiányzott, így mindig visszatértem hozzá, nem bírtam leszokni róla, na meg az édességekről sem. A barátnőm mondta, hogy ki kéne próbáljam a steviát. Megrendeltem hátha beválik, és tényleg szuper. Eleinte mézzel kevertem, de szépen fokozatosan elhagytam, így már csak steviával édesítek. Azóta leadtam 12 kilót, szóval már csak ezért is megérte a dolog. ”

Benyó Katalin, Tiszakécske – Egészséges ételkészítés

„Az utóbbi években egyre inkább átálltam az egészségesebb, bio ételek fogyasztására. Természetesen igyekeztem a cukrot is helyettesíteni, de eddig nem találtam jó alternatívát ehhez. Eddig! A Stevia a tökéletes cukorpótló számomra! Finom, édes, természetes és egészséges! Imádok sütni, főzni is vele, gyakran csinálok süteményeket, és a barátaim el se hiszik sokszor, hogy nem cukorral csinálom őket. Szóval szuper az Önök steviája, bátran ajánlom itt is mindenkinek, hogy próbálja ki!”

Varga Mária, Debrecen – Édesítés, Vércukorszint problémák

„Évek óta cukorbeteg vagyok, így nem könnyű számomra az ételkészítés. Folyamatosan cserélgettem az édesítőket, mert valahogy egyik sem volt számomra megfelelő. Így jutottam el a steviáig, ami végre bevált! Ennek tényleg nincs mellékíze, és nagyon könnyű vele sütni-főzni. Eleinte néha túl sokat adagoltam belőle, de hamar megismertem, mibe mennyit kell tennem. A vércukorszintemre pedig tényleg jó hatással van, az orvosom is örül neki, és azóta más diabéteszeseknek is jó szívvel ajánlja a steviát.”

Csorba Aranka, Mezőkövesd – Diabétesz, Fogyás

„Jó néhány éve vagyok cukorbeteg, ezért nagyon kell figyelnem, hogy mit eszek. A lányom unszolására kezdtem el a steviát használni, bár én eléggé idegenkedtem tőle eleinte. De szerencsére mégiscsak megszerettem, és így én is élvezhetem újra az édes ízeket. Tényleg nem emeli meg a vércukorszintemet, ráadásul fogytam is pár kilót mióta ezt használom. Jó szívvel ajánlom minden cukorbetegnek hogy próbálja ki.”

Mihalik András, Szeged – Édesítés, Fogvédelem

„A párom kattant rá a steviára, így én is megkóstoltam. Aztán egyre inkább áttértem a stevia használatára, a cukrot pedig teljesen elhagytam. Azóta egyre jobban érzem magamat, fogytam is, de valahogy minden téren könnyebbnek érzem magamat. :) Számomra már nem kérdés, hogy a cukor káros, hiszen érzem magamon hogy mennyivel jobb nélküle! A fogaim se szuvasodnak azóta! A stevia pedig szuper, finom és egészséges. Nem is értem miért nem ezt használja már mindenki!”

Laukó Noémi, Budapest – Fogyás, Egészséges édesítés, Vérnyomás

„Régebben a méz híve voltam, és azzal édesítettem szinte mindent, bár voltak korlátai. És hát abban is van kalória…. Mesterséges édesítőt nem akartam, ezért örültem nagyon, mikor hallottam a steviáról. Eleinte ezt is mézzel kevertem, de aztán a mézet el is hagytam, és maradt a stevia. A felesleges kilók viszont mentek, 8 kiló olvadt így le szinte magától, persze nem egyik napról a másikra. Nagyon megszerettem a steviát, már csak ezzel főzök és sütök, és eddig mindenki másnak is ízlettek az ezzel készített ételeim. Azóta a vérnyomásom is kiegyensúlyozottabb pedig ezzel voltak korábban problémáim. Még ajándékba is szoktam steviát adni.”

Gyenes Adrienn, Szolnok – Édesítés

„Sajnos én elég édesszájú vagyok, ezért sok cukrot és édességet fogyasztottam korábban. Persze tudtam, hogy ez nem jó az egészségemnek, de nem bírtam jelentősen csökkenteni a cukorfogyasztásomat. A mesterséges édesítők nekem sosem voltak szimpatikusak, és fura mellékízt éreztem mindegyiknél. A Stevia viszont lenyűgözött! Barátnőmnél próbáltam ki a kávémban, mert belecsempészte. Így kezdődött a stevia mániám, mert imádom azóta is! Ez az amit kerestem, és hihetetlen, hogy nincs benn kalória sem!”